Hirdetés

Sí- és vitorlás verseny

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

si_vitorlas_logo.jpgKombinált verseny a sípályán, majd a magyar tengeren. Más országokban már megszokott a vitorlázás kombinálása más sportokkal. 2012 tavaszán végre a magyar sportolók is megmérettethetik magukat, először Ausztriában, a sípályákon, néhány héttel később pedig a Balatonon fognak vitorlázni. A Dockyard Ski&Sail Challenge egy vadonatúj kezdeményezés.

A vitorlás berkekben jelentkező igényekre válaszolva egy különleges verseny kerül megrendezésre. Az első áprilisi hétvégén az ausztriai Murauban síben futják első futamukat a versenyzők, majd pár héten belül a Tavaszi Regatta keretein belül Balatonkenesén szállnak hajóba. Az összetett eredmény pontrendszerét Litkey Farkas dolgozta ki.

A versenyre egyénileg kell nevezni, és az értékelés is e szerint történik. A verseny egy 3 futamos óriás műlesiklásból és a Tavaszi Regattán futott eredményből áll. Megindulhat a taktikázás, lehet számolgatni, hogy ki hogy síel, ki hogy vitorlázik. A verseny hivatalos weboldalán már meg is indult a nevezés.

"Szinte minden vitorlázó tud síelni és sokan közülük komolyabb szinten is űzték vagy űzik a sportot. Jómagam vettem már részt hasonló eseményen, ez mindig nagyon izgalmas és egyben baráti. Érdekes lesz majd nézni az ifjú titánokat, ahogy összecsapnak a rutinos vitorlázókkal. A pontrendszert úgy dolgoztam ki, hogy nincs előre lefutott játszma. Remélem minél többen összejövünk és igazán jó hangulatú versenyt sikerül rendezni" - nyilatkozta Farki.

Az eseményt a Vitorlás Szövetség hivatalos öltöztetőjeként is szereplő Dockyard üzletek Dockyard üzletek karolták fel, ők biztosítják a megfelelő hátteret a lebonyolításhoz. Az előnevezés a www.dockyard.hu/verseny oldalon már elkezdődött.

Dockyard Ski&Sail Challenge
Sí- és vitorlás verseny
Murau, Kreischberg (Ausztria): 2012. március 30 - április 1.
Balatonkenese 2012. április 28-29.
Jelentkezés, versenykiírás és kedvezményes szállás: www.dockyard.hu/verseny

Valid XHTML 1.0 Transitional